06 - 51 98 77 24

info@dog-life.nl

Zuiderdiep 190 Valthermond

Dog-Life Hondenschool Valthermond

Marian Servaas

Op één van de eerste foto’s die er van mij zijn gemaakt sta ik al met een hond. Omdat er bij ons thuis geen hond mocht komen ben ik alle honden uit de buurt gaan uitlaten en nam af en toe zwervers mee naar huis. Na mijn middelbare schooltijd ben ik diergeneeskunde gaan studeren maar heb deze studie niet afgemaakt. Ik ben in het onderwijs terecht gekomen en heb mijn beroep van docent met honden kunnen combineren.

Op hondengebied heb ik diverse opleidingen gevolgd, waarna ik voor O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding) ben gaan lesgeven. Ik was (mede)verantwoordelijk voor de cursus Algemene Vorming en de Puppy instructiecursus. Zelf heb ik nog de opleiding ‘Gedragstherapie voor honden’ gevolgd.

Na jaren van trainen met mijn eigen honden (Voornamelijk Duitse herders, maar ook andere herdershonden) en lesgeven bij een kynologenclub, heb ik sinds 1997 mijn eigen hondenschool. Eerst in Uden en nu in Valthermond (Drenthe). Daarbij richt ik me vooral op het opvoeden van pups en jonge honden. Het gedrag van honden, in alle mogelijke opzichten, heeft mijn speciale belangstelling. Met mijn eigen honden heb ik niet alleen gehoorzaamheid getraind, maar ook obedience, behendigheid, schapen drijven/ hoeden, speuren, manwerk, enz.

Sinds 2010 ben ik ook actief als fokker van Duitse herders (langstokhaar) en Australian Shepherds. Mijn doel is om goed gebouwde en gezonde honden, met een prima karakter te fokken. Dit doe ik onder de kennelnaam ‘Melyanna’s’. Zie ook de website : Melyanna.nl

Mirjam Beijer

Al voor mijn zevende verjaardag schreef ik een verlanglijstje waarop dit te lezen was: “Ik wil graag een hond en als dat niet kan een paard” Het zal niemand verbazen dat mijn ouders toen voor een hond kozen. Sinds die tijd zijn honden een constante factor geweest in mijn leven.

Mijn eerste keuze van beroep was hondenbegeleider bij de politie. Helaas was de kans om dat te worden heel erg klein werd mij verteld bij de politie academie. Ik ben toen HBO-Jeugdwelzijnswerk en Psychologie gaan studeren. Uiteindelijk heb ik wel een paar jaar politieagenten getraind op sociale vaardigheden. Na omzwervingen met mijn gezin in het buitenland kwamen we (na zeven jaar) weer terug in Nederland. Ik ben toen twee opleidingen gaan doen: ‘Vormgeving en Webdesign’ en niet veel later ‘Gedragstherapie voor honden’. Met beide opleidingen en beroepen ben ik erg blij, omdat ik kan doen wat ik fijn vind. Maatwerk leveren, oplossingsgericht werken en steeds nieuwe dingen leren.

Na een aantal jaren bij hondenscholen en bij een hulphondenstichting te hebben gewerkt, heb ik besloten mijn eigen bedrijf op te zetten. Regelmatig volg ik workshops en cursussen om bij te scholen.

Ik werk vooral vanuit begrip voor de hond zijn grenzen, aard en behoeftes. Maar ook vanuit die van de baas. Ik werk met heel veel plezier en vind het fijn om mens en dier te helpen.

(C) Dog-Life hondenschool 

| Realisatie Oostingmedia